provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU
De sneltreinen passeerden station Uden met een snelheid van 120 km per uur. De meeste lokale treinen stopten wel in Uden. Deze stoptreinen waren voor Uden erg belangrijk voor het goederenvervoer, in verband met de veemarkten, de kersenveiling en de kunstmestfabriek van Coenen & Schoenmakers.
Voor de aanleg van de spoordijk in Uden werd zand gewonnen uit het gebied nabij de Oude Millsebaan. De fraaie vijver 'de Kleuter' in Uden-oost is dus geen oorspronkelijk Brabantse ven, maar ontstaan door zandafgraving.
In 1946 werd de busdienst Veghel-Oeffelt via Uden geopend en daarna was het langzaamaan gedaan met het passagiersvervoer. Het personenvervoer werd officieel opgeheven in 1951. In 1976 kwam er nog er één personentrein tot Uden; dat was de 'Leutexpress' (Carnaval). Het oprollen van de spoorbaan begon in 1976 bij Kruispunt Beugen. In 1988 werd het laatste deel van de spoorbaan in Uden verwijderd achter de flatgebouwen.

Een zichtbare herinnering rest op die plek (aan de Burenweg) in de vorm van een spoorwegovergang, met Andreaskruisen en even verderop een speeltoestel in de vorm van een locomotief. Na de afsluiting van de spoorlijn werd de dijk in bezit genomen door diverse soorten planten en dieren. Het tracé vormt in het buitengebied van Uden nu een belangrijke ecologische verbindingszone.

 

Voor meer recreatieve en toeristische informatie over Uden kijkt u op www.vvvdemaashorst.nl.

< Halte terug Volgende halte >