provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU

Op de grens van Landerd met Uden, nabij de Trentse Bossen en de Houtvennen, zijn aan het tracé van het Duits Lijntje de voormalige wachtpost 29 en wachtpost 30 nog zichtbaar. Beiden zijn momenteel in gebruik als woonhuis. In wachtpost 29 woonde vroeger de wachter van de spoorwegovergang. De voormalige wachtpost 30, de halteplaats Zeeland, heeft dienst gedaan tot 1946. De halte is in de loop der jaren flink verbouwd. In de voortuin ligt nog een stuk spoor en op de gevel staat nog steeds groot het nummer 30. Aan het Andreaskruis is nog te zien dat hier een spoorwegovergang was. Verder naar het westen heeft vroeger ook een militaire halte gelegen van waaruit militairen werden vervoerd naar het nabij vliegveld Volkel via een aftakking in het spoor.

Het dorp Zeeland behoort sinds 1994 tot de gemeente Landerd.

De gemeente Landerd heeft samen met buurgemeente Uden de natuurgebieden rondom het voormalige spoorwegtracé opnieuw ingericht en met elkaar verbonden waardoor dieren en planten zich optimaal kunnen bewegen en bezoekers kunnen genieten van het natuurschoon.

Landerd heeft een uitgebreid netwerk aan fiets-, wandel- en ruiterroutes en vele mogelijkheden voor een leuke tussenstop of uitstapje. Zo zijn er gezellige cafe's en restaurants, maar kan ook een theetuin, paardenmelkerij of een hertenfarm worden bezocht. Landerd kent verder een uiteenlopend aanbod aan grote en kleine campings, groepsaccommodaties, hotels en Bed & Breakfasts.

 

Meer informatie over de recreatieve mogelijkheden vindt u op www.toerismelanderd.nl

< Halte terug Volgende halte >