provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU
Vanaf 1881 reden over het Duits Lijntje internationale sneltreinen, waarmee reizigers zonder overstappen van Londen via Vlissingen helemaal naar Berlijn konden. Zelfs de Tsaar van Rusland en zijn familie reisden op deze manier door Veghel heen. Vanaf 1950 was er geen personenverkeer meer op de lijn Boxtel - Uden, en reden er alleen nog goederentreinen. In 1972 eindigde ook het goederenvervoer op het trace Mill - Gennep. De allerlaatste trein was de zogenaamde leutexpres tijdens het carnaval van 1971, daarna werd de spoorbrug ontmanteld.

In 1978 verdween ook het goederenvervoer tussen Uden en Mill en in 1983 tussen Veghel en Uden, waarna de sporen werden opgebroken. Tot 2004 reden er nog een paar goederentreinen van Boxtel tot Veghel. Daarna was er geen treinverkeer meer op het Duits Lijntje.

Intussen hadden nieuwe reizigers de oude spoordijk ontdekt. Vogels en andere dieren gebruiken de lange lijn, bomen en struiken langs de voormalige spoorlijn om veilig naar een ander gebied te vliegen, lopen of  kruipen. De oude spoordijk is een Ecologische VerbindingsZone (EVZ) geworden. Dat wil zeggen dat er een groene weg voor dieren en planten is ontstaan. Vogels en insecten kunnen zich nestelen, voedsel zoeken en daarna verder trekken.

 

Voor meer recreatieve en toeristische informatie over Veghel kijkt u op www.vvvdemaashorst.nl.

< Halte terug Volgende halte >