provincie Noord-Brabant provincie gelderland provincie Limburg Nordrhein-Westfalen Interreg Deutschland Nederland EU
Welkom in Mill en Sint Hubert, een prachtige groene gemeente in het topje van de Peel. Er zijn hier veel mogelijkheden om te recreëren: sportief of cultureel. Met fiets- en wandelroutes in de mooie uitgestrekte bossen of langs de vele waterlopen. Tijdens uw tocht langs het Duits lijntje komt in Mill een stukje geschiedenis tot leven...
Tijdens de Duitse opmars op 10 mei 1940 denderde een Duitse trein door de Peelraamstelling bij Mill. Het Nederlandse leger werd verrast door deze inval en had de spoorlijn nog niet geblokkeerd met de zogenaamde asperges. De Duitsers konden ongehinderd doorrijden. Echter, na het bereiken van de post Zeeland besloot de commandant terug te rijden omdat het radiocontact met het hoofdkwartier was verbroken. Hierdoor kon het Nederlands leger alsnog ingrijpen. De asperges erkten en zorgden ervoor dat de Duitse trein ontspoorde.

In Mill is een deel van de Peel-Raamstelling gerestaureerd. De spoorbaan laat sporen van verwoesting zien, veroorzaakt door de ontsporing van de pantsertrein in mei 1940. De baan is geblokkeerd met zogenaamde asperges.

 

> Lees hier meer over het kunstwerk in de Spoorzone van Mill

 

Voor meer recreatieve en toeristische informatie over Mill kijkt u op www.heerlijkeontmoetingen.nl.

< Halte terug Volgende halte >